Zeekat
2 zeekatten
2 el olijfolie
gerookt piment
verse (of gedroogde) amandelen
gekonfijte citroen
Grieks basilicum
hijiki (zeewier)
1 el sojasaus
1 kl limoensap
Ketchup
2 uien
3 teentjes look
2 kg trostomaten
4 paprika's
3 el rodewijnazijn
80 g cassonadesuiker
1 el zout
3 st foelie
1 kl korianderbollen
3 el mosterdzaad
1 tl zwarte peper
40 g gember
300 g ketchup (Heinz)
100 g azijn
Zeekat
Maak de intvissen goed schoon, dep droog, leg op elkaar en vries zo in. Snij in blokjes en bak kort in olijfolie. Bestrooi met gerookt piment en olijfolie, werk af met vers gebroken amandelen, gekonfijte citroen, Griekse basilicum, hijiki, citroensap en sojasaus.
Ketchup
Stoof de in stukjes gesneden ui, look, paprika en tomaten aan. Voeg alle ingrediënten toe, laat een uur onder deksel sudderen tot compote.
Afwerking
Schep onder in een kommetje een lepel ketchup, leg er de op smaak gebrachte blokjes zeekat op.
Foto: Heikki Verdurme