250 g gekuiste pijlinktvis
2 grote uien, gesnipperd
Olijfolie
1 teentje look, in dunne plakjes
1 grote tomaat, in kleine stukjes
1 rode chilipeper, fijngesneden zonder zaadjes
2 zakjes inktvisinkt
175ml droge witte wijn
Zeezout
Knapperig brood, om erbij te serveren
Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de uien 5 minuten tot ze zacht beginnen te worden. Voeg vervolgens de gesneden look, chilipeper en de tomaat toe en bak op middelhoog vuur voor 5 tot 10 minuten. Meng in een andere kom de inktvisinkt met de wijn. Voeg dit toe aan de tomaten, breng aan de kook en laat 30 minuten doorkoken. Laat het geheel wat afkoelen en pureer het in een blender tot een romige saus. Proef of de saus goed op smaak is, voeg eventueel wat zout toe. Voeg dan de pijlinktvis toe. Laat het geheel15 tot 20 minuten sudderen en serveer het gerecht in warme kommen met wat knapperig brood.
Foto: Frank Croes