Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Pijlinktvis in inkt
Kleine pijlinktvisjes in inkt op een wit bord gedresseerd
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

250 g gekuiste pijlinktvis

2 grote uien, gesnipperd
Olijfolie
1 teentje look, in dunne plakjes
1 grote tomaat, in kleine stukjes
1 rode chilipeper, fijngesneden zonder zaadjes
2 zakjes inktvisinkt
175ml droge witte wijn

Zeezout
Knapperig brood, om erbij te serveren

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Gilles Bogaert' met gekruiste handen in een witte keukenvest.
Gilles Bogaert
Bereiding

Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de uien 5 minuten tot ze zacht beginnen te worden. Voeg vervolgens de gesneden look, chilipeper en de tomaat toe en bak op middelhoog vuur voor 5 tot 10 minuten. Meng in een andere kom de inktvisinkt met de wijn. Voeg dit toe aan de tomaten, breng aan de kook en laat 30 minuten doorkoken. Laat het geheel wat afkoelen en pureer het in een blender tot een romige saus. Proef of de saus goed op smaak is, voeg eventueel wat zout toe. Voeg dan de pijlinktvis toe. Laat het geheel15 tot 20 minuten sudderen en serveer het gerecht in warme kommen met wat knapperig brood.

Foto: Frank Croes

detailfoto van pijlinktvis op schilferijs

Gerelateerde gerechten

3 stukken lasagne van pijlinktvis met daarop een schijfje chorizo en in het midden een groene saus gedresseerd op een wit bord.
Lasagne van pijlinktvis, spitskool en chorizo
Bekijk gerecht
Gevulde pijlinktvis met prei gedresseerd in een steelpannetje
Gevulde pijlinktvis met prei
Bekijk gerecht
Zwarte wrap met pijlinktvis op een zwarte achtergrond
Wrap met pijlinktivs
Bekijk gerecht
langoustine en pijlinktvis met bouillon in een diep bord gedresseerd
Langoustine en inktvis
Bekijk gerecht
tartaar van kalf met inktvis in een lichtblauw diep bord gedresseerd
Inktvis en Holsteinkalf
Bekijk gerecht
Gevulde pijlinktvis op een zwart bordje met salade en dipsaus
Pijlinktvis gevuld met Brasvar varken
Bekijk gerecht
Gekruide pijlinktvis met gember-pepersaus gedresseerd op een langwerpig wit bord
Gekruide pijlinktvis met gember-pepersaus
Bekijk gerecht
gegrilde pijlinktvis in een zwart kommetje met daarbij een limoen zout dip.
Gegrilde pikante pijlinktvis
Bekijk gerecht
Krokante Noordzeetong met inktvis, sesam en algen gedresseerd in een wit kommetje met zwarte rand.
Noordzeetong met sesam, inktvis en algen
Bekijk gerecht