Tempura van wijting
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4
Wijtingtempura
400g wijtingfilet zonder vel
200g bloem
20g maizena
5g bakpoeder
ijswater
peper en zout, naar smaak
Kruidensla
najaarsklokjes
waterkers
jonge raketsla
kapucijnblad en -bloem
blaadjes van jonge rode biet
chardonnayazijn
olijfolie
Onderzoeker:
Patrick Van Hoorn
Bereiding
Wijting
Snij de wijting in blokjes. Meng voor het tempuradeeg bloem, maizena en bakpoeder, verdun met ijswater tot een mooi papje. Kruid de vis met peper en zout, haal door het beslag. Frituur goudbruin op 180°C.
Kruidensla
Meng de ingrediënten voor de kruidensla, breng op smaak met chardonnayazijn en olijfolie.
Foto: Heikki Verdurme
Gerelateerde gerechten
Gebakken wijting met bloemkool BBQ en luchtige jus van grijze garnaal
Wijting met bloemkool, jus van gerookt spek en zeewier
Gegrilde wijting met spitskool en zilverui
Fish & chips van wijting
Gefrituurde wijting met kruidige salade en platte kaas
Wijting in zoutkorst met witloof en butternut
Wijting met karnemelkstampers, gepocheerd ei en grijze garnalen
Wijting met garnalen, bloemkool en koffie
Zomerse wijting uit de oven
WIjting in Noordzeebouillabaisse
Wijting met pompoen en mandarijn
Céviche van wijting met gele courgette en duindoornbes
Wijting met kokkels, vin jaune, rammenas en truffel
Wijting met zonnewortel, truffel en cecina de buey
Gebrande wijting met koolrabi en wei
Gebrande wijting met cantharellen, asperges, gebrande zilver-ui en klaverzuring
Wijtingcarpaccio
Wijting met butternutpompoen