Tempura van wijting
.jpg)
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4
Wijtingtempura
400g wijtingfilet zonder vel
200g bloem
20g maizena
5g bakpoeder
ijswater
peper en zout, naar smaak
Kruidensla
najaarsklokjes
waterkers
jonge raketsla
kapucijnblad en -bloem
blaadjes van jonge rode biet
chardonnayazijn
olijfolie
Onderzoeker:

Patrick Van Hoorn
Bereiding
Wijting
Snij de wijting in blokjes. Meng voor het tempuradeeg bloem, maizena en bakpoeder, verdun met ijswater tot een mooi papje. Kruid de vis met peper en zout, haal door het beslag. Frituur goudbruin op 180°C.
Kruidensla
Meng de ingrediënten voor de kruidensla, breng op smaak met chardonnayazijn en olijfolie.
Foto: Heikki Verdurme

Gerelateerde gerechten

Gebakken wijting met bloemkool BBQ en luchtige jus van grijze garnaal

Wijting met bloemkool, jus van gerookt spek en zeewier

Gegrilde wijting met spitskool en zilverui

Fish & chips van wijting

Gefrituurde wijting met kruidige salade en platte kaas

Wijting in zoutkorst met witloof en butternut

Wijting met karnemelkstampers, gepocheerd ei en grijze garnalen

Wijting met garnalen, bloemkool en koffie

Zomerse wijting uit de oven

WIjting in Noordzeebouillabaisse

Wijting met pompoen en mandarijn

Céviche van wijting met gele courgette en duindoornbes

Wijting met kokkels, vin jaune, rammenas en truffel

Wijting met zonnewortel, truffel en cecina de buey

Gebrande wijting met koolrabi en wei

Gebrande wijting met cantharellen, asperges, gebrande zilver-ui en klaverzuring
.jpg)
Wijtingcarpaccio
.jpg)
Wijting met butternutpompoen