Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Leng in 't groen
Leng met daarrond verschillende groene garnituren gedresseerd op een wit bord.
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Leng

400g filet van leng
6el Japanse vissaus
2 takjes kerriekruid
4 plakjes ladro (Italiaans spek)

Groenten

8 groene asperges
1 komkommer

Guacamole

3 avocado's
1 teentje look
1 citroen
peper en zout, naar smaak

Afwerking

1el avrugakaviaar
4 blaadjes zilverzuring
2 takjes dille

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Michiel Rabaey' met witte keukenvest.
Michiel Rabaey
Bereiding

Groenten

Maak de asperges schoon met een ijzeren sponsje, kook beetgaar, snij in stukken. Schil de komkommer, snij met een dunschiller in de lengte in plakjes, rol op en versnij opnieuw in verschillende vormen.

Guacamole

Schil en ontpit de avocado's, mix het vruchtvlees met sap van een citroen, peper, zout en look.

Leng

Gaar de vis 4 minuten in de over op 160°C. Haal uit de oven, leg er een topje kerriekruid op, smeer in met vissaus, leg er een plakje lardo op en laat smelten onder de warmtelamp.

Afwerking

Maak op het bord een cirkel rond de vis met stukjes asperge, komkommer en guacamole. Werk af met de kaviaar, de vissaus en de frisse groene kruiden.

Foto: Heikki Verdurme

detailfoto van de kop van leng op schilferijs

Gerelateerde gerechten

Leng met prei en pastinaak gedresseerd op een wit bord
Leng met prei en pastinaak
Bekijk gerecht