Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Griet met tarwekorrels
Grietmoot met gewokte tarwe en paksoi gedresseerd in een bruin kommetje
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Griet

4 grietmoten (+/- 300g)
olijfolie
peper en zout, naar smaak

Groenten

1 grote rode Spaanse peper (ca. 8 cm, maar gebruik naar wens), fijngesneden
2 mini paksoi
4 lente-uitjes
100g sojascheuten
1 prei zonder groen, gewassen
1 klontje boter
200g gekookte tarwekorrels

Saus om de groenten te deglaceren

1dl sojasaus
1cl gembersiroop
5 druppels tabasco
1cl worcestersaus
1el tomatenconcentraat

Afwerking
1kl sesamzaadjes
1kl maanzaadjes
1 kaffirlimoen (voor de zeste)

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Stijn Bauwens' met witte keukenvest.
Stijn Bauwens
Bereiding

Griet

Rooster de vis op beide kanten, kruid. Bak daarna een 7-tal minuten verder in de oven op 150°C.

Saus

Mix de ingrediënten voor de saus.

Groenten

Wok alle groentjes krachtig met een klontje boter, deglaceer met de saus, doe er de tarwekorrels bij. De groentjes moeten krokant zijn, het resterende vocht is de saus. Voeg geen zout toe. Snij de mini paksoi in tweeën, bak krokant.

Afwerking

Bestrooi de gewokte groenten met sesam- en maanzaadjes, rasp er de schil van de kaffirlimoen over, schep de groenten in een diep bord of kommetje. Dresseer de griet op het bord, met citroen erbij en de gebakken minipaksoi.

Foto: Heikki Verdurme

Detailfoto van de staart van griet op schilferijs

Gerelateerde gerechten

Griet met daarop aardpeer, bloemkool en chorizo gedresseerd op een wit rond bord
Gemarineerde griet met aardpeer, bloemkool en chorizo
Bekijk gerecht
Gepocheerde griet met grijze garnaal en tomaat gedresseerd in een diep wit bord
Griet met grijze garnaal en tomaat
Bekijk gerecht
gebakken griet gedresseerd op geprakte aardappel met ratatouille op een wit bord
Griet met citroenaardappel en ratatouille
Bekijk gerecht
Gebakken griet met bloemkool en hazelnoot gedresseerd in een zwart diep bord
Gebakken grietfilet met bloemkool en hazelnoot
Bekijk gerecht
Griet op de graat gebakken met een citroenschijfje en een kommetje met tomatensalade
Griet op de graat met tomatensalade
Bekijk gerecht
Asperges met griet en krokante korst, erwtjes en mousselineaardappel gedresseerd op een wit bord
Griet met korst van rouille en broodkruim, asperges, erwtjes en mousselineaardappel
Bekijk gerecht