Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Langoustine, erwtjes en gebrande komkommer
Langoustine in zuring gewikkeld met erwtjes en gebrande komkommer gedresseerd op een rond lichtblauw bordje.
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Langoustines

8 langoustines

Infusie

500g ongezouten water
18g gedroogd bonenkruid
25g vers bonenkruid
2 rode uien
20g goede olijfolie

Groene groenten

300g erwtjes, gedopt
6 minikomkommers
1 bosje zuring
peper en zout, naar smaak

Afwerking

bieslookbloemetjes

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Olly Ceulenaere' met witte keukenvest.
Olly Ceulenaere
Bereiding

Langoustines

Maak de langoustines schoon, verwijder het darmkanaal. Was de zuring, verwijder de middennerf. Kruid de langoustines, rol in zuringblad en bak kort aan.

Infusie

Breng het water aan de kook, laat hierin het bonenkruid 4 minuten trekken, laat afkoelen en dompel er de partjes rode ui in. Laat de rode ui een uurtje trekken. Passeer door een zeer, laat tot 1/3 inkoken, breng op smaak met peper en zout en roer er de olijfolie door.

Groene groenten

Blancheer de erwtjes. Hou wat erwtjes apart voor de garnering. Mix de rest tot een gladde crème, kruid met peper en zout.
Brand de minikomkommers rondom af met een koksbrandertje, snij in plakjes en kruid met peper en zout.

Afwerking

Breng eerst een lepel erwtencrème aan, leg daarop de langoustine en de groentjes, werk af met bieslookbloempjes en wat geconcentreerde bouillon.

Foto: Heikki Verdurme

Gerelateerde gerechten

No items found.