Thijs Vervloet
De naam Colette verwijst naar Colette Leemans, grootmoeder van chef Thijs Vervloet aan wie hij zijn culinaire kwaliteiten te danken heeft. Colette is zelf jarenlang kokkin geweest, leerde Thijs van jongsaf de stiel en inspireerde hem. Zijn keuken is nog steeds gebaseerd op Escoffier, noem het maar klassiek, maar opgefrist en eigentijds, met gebruikmaking van de nieuwe technieken van vandaag. En Thijs houdt nog sommige tradities in ere: hij stelt de kaart zelf voor aan tafel, en à la carte wordt bij Colette nog groot geschreven.
Gerechten van deze chef
gedurfde
Vragen?
Om deze chef beter te leren kennen, hebben wij alvast enkele gedurfde vragen gesteld. Benieuwd naar zijn antwoorden?
Ik vind rode poon een van mijn favoriete Noordzeevissen. Mooie vaste vis die je in verschillende bereidingen kunt gebruiken in het menu. Daarnaast hou ik natuurlijk ook van Noordzee tarbot, griet en garnalen.
Op een vrije dag probeer ik zoveel mogelijk tijd door te brengen met mijn gezin sinds 2 jaar hebben wij een dochter en een zoon. Onder de werkweek is er te weinig tijd voor de kinderen. In onze weekends kook ik graag voor onze kinderen en mijn vrouw zodanig we toch veel samen zijn.
Ik werk heel graag en veel, maar daarnaast proberen we toch ook heel veel van het leven te genieten.
Ik ben zeer ongeduldig, en soms nogal een doemdenker.