Matthias Speybrouck
'Va et Vient staat voor eigenzinnige en originele gerechten, met een prominente rol voor seizoensgebonden producten van lokale telers en producenten met hier en daar een buitenlandse invloed. Chef Matthias creëerde doorheen de jaren zijn eigen stijl die hij zelf omschrijft als 'Rough and Refined'.
Gerechten van deze chef
gedurfde
Vragen?
Om deze chef beter te leren kennen, hebben wij alvast enkele gedurfde vragen gesteld. Benieuwd naar zijn antwoorden?
Vlaswijting! Die gebruik ik het vaakst. In 2014 mocht ik voor Textuur ( Het vlasmuseum ) een gerecht maken. Ik heb voor hen vlaswijting met vlaskaas en vlaszaad gemaakt. Het recept hangt nu nog steeds uit in het museum.
Op zondag is het familie tijd dan probeer ik tijd te maken om met het gezin iets leuks te doen. Zoals een fietstochtje, een wandeling en als dit in combinatie kan met een lekkere lunch dan is iedereen gelukkig.
Als je veel en hard werkt moet je ook op tijd eens kunnen ontspannen of vakantie nemen. De boog moet niet altijd gespannen zijn.
Ik wil vaak te veel tegelijk doen… en dan raak ik wel eens in de knoop. Een dag is veel te kort voor mij… maar uiteindelijk komt het allemaal wel goed