Zeebaars
Dicentrarchus labrax
Zeebaars is één van de populairste baarsachtigen. Deze vis leent zich ideaal om te bereiden in zoutkorst.
Aucun article n'a été trouvé.
fiche tech
nique
Consultez la fiche technique ci-dessous avec les résultats des tests des chefs ainsi que les principaux mois d'approvisionnement de la flotte belge.
janv.
fév
mais
avr
mai
juin
juil
août
sept
octobre
nov
déc.
Propriétés
De zeebaars (Dicentrarchus labrax) is een straalvinnige vis uit de familie van Moronidae en behoort tot de orde van baarsachtigen. Zeebaars wordt gekarakteriseerd door een gestroomlijnd lichaam met grijze, zilverkleurige rug en wittere buik. De volwassen vis is gemiddeld 50 cm, maar kan een lengte bereiken van 103 cm en een gewicht van 12 kg. De hoogst geregistreerde leeftijd is 15 jaar. De zeebaars heeft twee rugvinnen met 8 - 9 stevige stekels in de eerste vin en één stekel met daarachter 12-13 vinstralen in de tweede vin. De aarsvin heeft drie stekels en 10-12 vinstralen.
Origine
De zeebaars komt zowel in zoet als zout water voor. Jonge vissen trekken vaak riviermondingen binnen waar de vissen in brakwater kunnen worden waargenomen. De vis prefereert een subtropisch klimaat en leeft hoofdzakelijk in de Atlantische Oceaan, maar ook in de Middellandse zee en de Zwarte Zee. De diepteverspreiding is 0,5 tot 100 m onder het wateroppervlak. De zeebaars is langs de kusten van de Lage Landen minder algemeen, maar zowel volwassen en jonge vissen worden toch regelmatig in scholen waargenomen in de Maasvlakte, Scheldemonding en de Oosterschelde.
In 2020 werd door Belgische vissers 18,5 ton zeebaars aangeland met een gemiddelde prijs van 9,06€/kg.
période de frai
Zeebaars is op zijn best van september tot april.
Recettes
avec
Zeebaars
Aucune recette avec ce poisson pour le moment. Tu as une idée ? Faites-le nous savoir !
résul
tats de test
Les NorthSeaChefs font toujours des tests approfondis. Attendez-vous bientôt aux résultats des tests !