Trisopterus luscus
Steenbolk is een kabeljauwachtige. Hij is talrijk aanwezig voor onze kust. Er zitten grote scholen rond wrakken en ter hoogte van de pillonen van de nieuwe windmolenparken.
tech
ni
sche
fiche
Bekijk hieronder de technische fiche met de testresultaten van de chefs alsook de belangrijkste aanvoermaanden door de Belgische vloot.
Recepten
met
Steenbolk
test
re
sul
ta
ten
2 dagen
Vrij goed rendement.
Zeer lekker. We laten het vel eraan omdat het een delicate vis is. Zeker voor warme bereidingen. We pekelen de vis eerst om hem wat steviger te maken. Kan geen hoge temperatuur aan.
Rauw - Pocheren - Frituren - Bakken - Stoven - Stomen - In fumets
Ja
Ja
Goed rendement. Interessant om met te werken.
Bij het bakken snel gaar en dan wordt het een beetje droog. Ik laat ze langzaam garen onder de gloeilamp. Dat geeft voor mij het beste resultaat.
Pocheren - Bakken - In Fumets
Ja
Ja
Vers: 1 à 2 dagen Diepvries: 2 à 3 maanden
Gemiddeld tot goed. Graten zijn niet geschikt voor een fumet.
Eerder voor rauwe bereidingen of licht gebakken. Is een visje dat zeer snel uit elkaar valt. Zeer lekker gepekeld, gebrand of gemarineerd.
Rauw - Bakken
Nee
Ja
Na het pekelen 7 dagen houdbaar. Diepvries: 6 maanden
Weinig verlies Stevige middengraat.
Lekkere vis met stevige structuur. Ik vind hem het lekkerste gefrituurd.
Frituren - Bakken - Stomen - In Fumets
Nee
Ja
2 dagen
40%
Mooi zacht visvlees, snel gaar dus ook snel 'over cooked'. Zeer lekker en goedkoop alternatief voor een witte platvis. Lekker op het vel gebakken.
Pocheren - Frituren - Bakken - Stomen - In Fumets
Ja
Ja
2 à 3 dagen
35%
Kabeljauwachtig. Licht van smaak, maar heel lekker. Kwetsbare structuur, maar neemt veel boter op bij het bakken. Zeer lekker in fumets.
Bakken - Stomen - In Fumets
Ja
Ja