Limanda Limanda
Schar is familie van de pladijs. De beste gastronomische kwaliteit krijg je in de maanden juli tot januari.



Bekijk hieronder de technische fiche met de testresultaten van de chefs alsook de belangrijkste aanvoermaanden door de Belgische vloot.
Recepten
met
Schar
test
re
sul
ta
ten

+- 50%
Is een leuke vis om mee te werken. Voor mij ligt de structuur van de schar tussen die van pladijs en tong. Heeft zeer veel toepassingen.
Pocheren - Frituren - Bakken - Stoven - Stomen - In Fumets
Ja
Ja

3 dagen
Mooi visje, goede vervanger voor tong. Gegrild vind ik deze top.
Frituren - Bakken - Stoven
Ja
Ja

2 - 3 dagen.
90% rendement Bijna geen afval omdat je met de graten fumets kan maken.
Best krokant met vel bakken, zo krijg je een goed contrast met de wat papperige structuur van de vis.
Frituren - Bakken - Stomen - In Fumets
Nee
Ja

Hoog rendement als je alles verwerkt. De graten kan je bijvoorbeeld roken en een fond van trekken en combineren met aardse smaken.
Ik vind hem het beste op de graat gebakken. Dat is beter voor de smaak en ook makkelijker om te bakken dan als ze al gefileerd zijn. Heel lekker als je deze kort rookt.
Bakken - Stomen - In Fumets - Roken
Nee
Ja