Melonogrammus aeglefinus
Schelvis is familie van de kabeljauw en daarom een perfect alternatief om de populaire kabeljauw te vervangen.
tech
ni
sche
fiche
Bekijk hieronder de technische fiche met de testresultaten van de chefs alsook de belangrijkste aanvoermaanden door de Belgische vloot.
Recepten
met
Schelvis
test
re
sul
ta
ten
2 à 3 dagen
40%
Fragiele structuur - zeker de velkant eraan laten. Ofwel kort en hevig garen, ofwel op lage temperatuur. Is een ideale vervanger van kabeljauw.
Pocheren - Frituren - Bakken - Stoven - Stomen - In Fumets
Ja
Ja
Los van de structuur, zeer geschikt om op het vel te bakken of af te branden. Ik heb ze licht gerookt en kort afgebrand. Daarna geserveerd met een luchtige karnemelkjus en spinazie.
Pocheren - Frituren - Bakken
Ja
Ja
Ideaal als alternatief voor kabeljauw. Heb hem rauw en koud gerookt alsook kort gebakken. Makkelijk te verwerken. Werk er veel mee in het restaurant.
Rauw - Pocheren - Bakken - Stoven - Stomen - In Fumets
Ja
Ja
55%
Mooi wit vlees. Ideaal om te bakken of te stomen. Ook na het pekelen een mooie structuur om rauw te eten. Zelf serveer ik de vis graag met een botersaus.
Rauw - Pocheren - Frituren - Bakken - Stomen
Ja
Ja
2 - 3 dagen
Vrij groot rendement, doordat de kop niet zo veel weegt.
Zeer veelzijdige vis. Wij verkiezen om deze sowieso kort te pekelen zodat hij mooi stevig wordt.
Rauw - Pocheren - Frituren - Bakken - Stomen - In Fumets
Ja
Ja
Ik heb alles gebruikt. Filets voor een rollade, het vel voor een kroepoek en de graten en kop voor een fumet.
Zeer mooi product. Heel smaakvol. De kroepoek van het vel was een heel leuk resultaat. De rollade was echt heel mooi van structuur.
Rauw - Pocheren
Ja
Ja
Hoog rendement, makkelijk te portioneren.
Is naar mijn mening nog altijd redelijk onbekend bij onze klanten. Je moet het visvlees met zachtheid behandelen en dan krijg je gegarandeerd een topresultaat.
Rauw - Pocheren - Frituren - Bakken - Stoven - Stomen
Ja
Ja