Polachius polachius
Vlaswijting is ook wel bekend onder de naam pollak, maar is niet te vergelijken met de Alaska pollack, want dat is een andere vissoort.
tech
ni
sche
fiche
Bekijk hieronder de technische fiche met de testresultaten van de chefs alsook de belangrijkste aanvoermaanden door de Belgische vloot.
Recepten
met
Vlaswijting
test
re
sul
ta
ten
Op lage temperatuur gegaard, daarna heb ik de lamellen uit elkaar gedaan en geserveerd met een vinaigrette van kappertjes
Bakken - Stomen
Ja
Ja
+- 55%
Lekker, stevig visvlees. Garing moet heel precies zijn. De grens tussen juiste garing en te ver is miniem. Je kan hem pekelen voor brandade. Dan gaar ik de helft in de brandade, het andere deel pocheer ik in de röner voor bij de brandade.
Pocheren - Bakken - Stomen
Ja
Ja
55%
Eén van mijn favoriete vissen. Mooi vast en na een korte droge pekel vallen de filetjes uit elkaar.
Rauw - Pocheren - Frituren - Bakken - Stoven - Stomen - In fumets
Ja
Ja