Platichthys flesus
De bot is nauw verwant aan de schol, met het uiterlijke verschil dat er nauwelijks duidelijke vlekken op de (donkere) bovenzijde van de vis te zien zijn en door de rij knobbeltjes op de zijlijn.
tech
ni
sche
fiche
Bekijk hieronder de technische fiche met de testresultaten van de chefs alsook de belangrijkste aanvoermaanden door de Belgische vloot.
Recepten
met
Bot
test
re
sul
ta
ten
40% bij kleinere exemplaren 50% bij grotere exemplaren
Zeer smakelijk visvlees. Bakken op de velkant en 100°C garen in de oven.
Bakken
Ja
Ja
Mooi alternatief voor pladijs. Iedereen kent die vis omdat ze hem weggooien! Is super als je hem bakt op de velkant (vel is krokanter dan pladijs). Ik serveer hem rauw gemarineerd in mijn restaurant.
Rauw - Bakken
Ja
Ja
Een beetje dezelfde eigenschappen als schar.
Wij hebben de vis voornamelijk gebruikt als goujonettes, die heel smaakvol waren gebruikt als garnituur.
Frituren - Bakken - Stomen
Ja
Ja
Vlug te droog bij garing Minder aangename geur na bakken Zeer goed prijs/kwaliteit
Pocheren - Frituren - Bakken - Stomen - In Fumets
Ja
Ja