Loligo Vulgaris
Pijlinktvissen zijn vooral bekend als de gefrituurde calamares. Maar deze veelzijdige soort heeft heel wat meer te bieden. Er is een enorme aanvoer aan pijlinktvis door Belgische vissers, maar er zijn maar weinig mensen die dit weten.
tech
ni
sche
fiche
Bekijk hieronder de technische fiche met de testresultaten van de chefs alsook de belangrijkste aanvoermaanden door de Belgische vloot.
Recepten
met
Pijlinktvis
test
re
sul
ta
ten
Vers: 2 dagen Diepvries: 2 à 3 maanden
80%
De tube van de pijlinktvis zeer fijn snijden. Een minuut opwarmen en dresseren met limoensap, vissaus, chili, koriander en suiker. De tentakels paneren en krokant frituren.
Frituren - Stoven - Bakken
Ja
Ja
90%
Portioneren en de plakken op elkaar leggen en in de diepvries steken, daarna snijden op snijmachine en rauw marineren in olijfolie, limoensap, limoenzeste, piment d'espelette peper en zout. De tentakels kort bakken met fijne groentjes.
Rauw - Bakken
Ja
Ja