Merluccius merluccius
Heek wordt ook wel mooie meid genoemd, al is dat niet vanwege zijn uiterlijk.
tech
ni
sche
fiche
Bekijk hieronder de technische fiche met de testresultaten van de chefs alsook de belangrijkste aanvoermaanden door de Belgische vloot.
Recepten
met
Heek
test
re
sul
ta
ten
Vers: 2 dagen Diepvries: 3 maanden
60%
Zeer fragiel vlees, wordt steviger met het bakken. Op het vel bakken in druivenpitolie tot goudbruin (+- 4 min), daarna heel kort op de vleeskant (1 min).
Frituren - Bakken
Ja
Ja
Vers: 3 dagen Diepvries: 3 maanden vacuum verpakt
Gaat een beetje naar schelvis op. Dus ook lekker in diverse bereidingen, gemarineerd, klassiek, gebakken.
Rauw - Frituren - Bakken
Nee
Ja
70% De graten gebruiken om saus te maken.
Mooie vis, goed om te gebruiken in het restaurant. Best even pekelen op voorhand, dan blijft hij vaster van structuur.
Bakken
Ja
Ja
Vers: 5 dagen Diepvries: 6 maanden
Goed rendement, is een gemakkelijk te fileren vis. Als hij rauw is dan kan hij slap aanvoelen. Het vlees valt bijna van de midden graat. Als hij gaar is dan is hij harder van structuur.
Ik heb hier graag mee gewerkt. De vis heeft een lekkere smaak en mooie structuur. Wel even wennen aan het fileren.
Pocheren - Frituren - Bakken - Stomen
Nee
Ja