Lepidorhombus whiffiagonis
Scharretong, schar en tongschar zijn 3 verschillende vissen. Elk hebben ze hun eigen smaak en textuur. Probeer ze allemaal eens uit!
tech
ni
sche
fiche
Bekijk hieronder de technische fiche met de testresultaten van de chefs alsook de belangrijkste aanvoermaanden door de Belgische vloot.
Recepten
met
Scharretong
test
re
sul
ta
ten
Makkelijk bewerkbaar, veel netto product.
Het is een dankbaar product om bijvoorbeeld een tussengerecht te maken. Veel mogelijkheden en veel smaakcombinaties toepasbaar.
Frituren - Bakken - Stomen - In fumets
Nee
Ja
2 dagen
50%
Platte textuur, wel veel smaak. Vis op zijn geheel gebakken in boter. Filets zijn leuk om te frituren. Van de graten kan je een heel lekkere fumet maken.
Frituren - Bakken - In Fumets
Ja
Ja
80%
Ideaal om te drogen. Ideaal om te bakken, mooie, vettige structuur. Mooie, dikke filets.
Frituren - Bakken
Ja
Ja
3 dagen
Dikke filets van de rug.
Aangename smaak en structuur. Laat zich goed bakken op de graat. De graten zijn makkelijk te verwijderen.
Frituren - Bakken - Stoven - Stomen
Ja
Ja
'lekker viske'. Na wat testen: wij zouden de vis al dubbele filets serveren, krokant gebakken op de witte velkant. Het krokante is belangrijk voor de textuur.
Frituren - Bakken - Stomen
Nee
Ja