Pleuronectes platessa
Pladijs is makkelijk te herkennen aan zijn oranje-rode stippen. Het is naast tong de belangrijkste doelsoort voor onze vissers.
tech
ni
sche
fiche
Bekijk hieronder de technische fiche met de testresultaten van de chefs alsook de belangrijkste aanvoermaanden door de Belgische vloot.
Recepten
met
Pladijs
test
re
sul
ta
ten
3 dagen
Veel gebruikte vis in onze catering. Ik vind hem het lekkerste op de graat gebakken, maar wegens grote volumes in de catering gebruiken we hem voornamelijk gefileerd. Graten en koppen zijn perfect voor fonds te maken. De kleine filets plakken we aan elkaar voor we ze bakken.
Pocheren - Frituren - Bakken - In Fumets
Ja
Ja
+- 40%
Wij werken veel met pladijs. Deze pekel ik meestal wel kort. En laat ik dan een dag drogen. Ik vind dat je na het pekelen de pladijs een steviger vlees krijgt en makkelijker handelbaar wordt.
Pocheren - Frituren - Bakken - Stomen
Ja
Ja
Hoog rendement omdat je hem best op de graat bakt voor een goede smaak
Kort bakken want kan snel droog worden. Is een van mijn favoriete vissen. Liefst krokant gebakken met vel in boter.
Frituren - Bakken - Stoven
Ja
Ja
vers: 2 dagen diepvries: 1 maand
40%
Stevig visvlees met een uitgesproken smaak. Lekker op de bbq. Ook geschikt om te paneren, kinderen zullen dit visje zeker waarderen.
Pocheren - Frituren - Bakken - Stoven - Stomen - In Fumets - Grillen
Ja
Nee
+- 35% filets
Gemakkelijk te reinigen. Vaste textuur. Optimale prijs-kwaliteit (€5,25 bruto). Beste smaak indien gebakken op de graat.
Pocheren - Frituren - Bakken - Stomen
Ja
Nee