Mullus barbatus
Zeebarbeel, ook wel rode mul genoemd lijkt een tropisch visje, maar wordt heel vaak aangeland door onze Belgische vissers.
tech
ni
sche
fiche
Bekijk hieronder de technische fiche met de testresultaten van de chefs alsook de belangrijkste aanvoermaanden door de Belgische vloot.
Recepten
met
zeebarbeel
test
re
sul
ta
ten
+- 55%
Top! Een van de meest verfijnde vissoorten die er bestaan. Blijkbaar is het wel moeilijk om grotere exemplaren uit de Noordzee te halen, dat wil zeggen dat het wel tijdrovend is om ze te kuisen. Ik brand ze meestal af aan de velkant of op zijn geheel op de bbq.
Bakken
Ja
Ja
100% afval kan gebruikt worden voor bouillabaisse.
Mooie vis, mooie structuur en lekker van smaak, top!
Bakken - In Fumets
Ja
Ja
Dikke schubben, kleine vis met veel verlies. Liefst krijg ik de grotere exemplaren.
Best niet bakken in de pan, want scheurt open langs de zijkanten. Gemakkelijker te bereiden in de oven en te combineren met zuiderse smaken.
Rauw - Pocheren - Stoven
Ja
Ja
Weinig verlies je hebt er wat werk aan door het ontschubben.
Lekker en smaakvol visje. Rauw te gebruiken in een tartaar. Mi cuit bakken op de plancha. Heeft weinig smaak versterkers nodig, is zeer puur.
Rauw - Bakken
Ja
Ja