Zwemkrab
Liocarcinus spp.
Als garnaalvissers actief voor onze kust of de Nederlandse kust zwemkrabben opvissen, dan kunnen daar heel wat verschillende soorten tussen zitten.
No items found.
tech
ni
sche
fiche
Bekijk hieronder de technische fiche met de testresultaten van de chefs alsook de belangrijkste aanvoermaanden door de Belgische vloot.
jan
feb
mar
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Eigenschappen
Zwemkrabben kunnen allemaal ongeveer even groot worden (4-5 cm breed), maar de soorten verschillen onderling door de vorm en het aantal stekels op hun schild en poten. De kleur kan binnen één soort zeer variëren, wat het een slecht kenmerk maakt om ze van elkaar te onderscheiden. Alle zwemkrabben hebben als kenmerk dat hun achterste poten uitlopen in roeispaan-vormige structuren, waarmee ze snel kunnen zwemmen. Zwemkrabben kunnen zeer agressief zijn.
Herkomst
De Liocarcinus-soorten komen allen voor in de Noordoost-Atlantische oceaan op dieptes tussen 0 en 100 m tot 400 m. De gewone zwemkrab Liocarcinus holsatus is de meest algemene soort voor onze en de Nederlandse kust, daar waar de Belgische garnaalvissers het meest actief zijn. De soort wordt als bijvangst bij het garnaalvissen mee boven gehaald. Normaal gezien gaan zwemkrabben na het sorteren van de commerciële garnalen terug overboord (en overleven dit goed).
paaitijd
Zwemkrabben bevatten geen 'vlees', maar zijn een smaakbom voor soepen en sauzen.
Recepten
met
Zwemkrab
Zwemkrabsoep 'Panna Montana'
Bekijk gerechttest
re
sul
ta
ten
Michael Vrijmoed
|
Vrijmoed
Houdbaarheid
Rendement
Goed rendement.
Bevindingen
Top product om goede soepen of sauzen mee te maken. Voeg ook altijd garnalen toe voor zoetfactor.
Toepassingen
In Fumets
Zou u dit product op uw 'a la carte' zetten?
Nee
Zou u dit product verwerken in uw menu?
Ja
Matthieu Beudaert
|
Table d'Amis
Houdbaarheid
Rendement
Laag rendement. Kan enkel gebruikt worden om smaak af te geven, geen visvlees.
Bevindingen
De krabben vormen de ideale basis om een bisque te maken. Goed persen is hier de boodschap. Alle sappen uit het beestje persen.
Toepassingen
In Fumets
Zou u dit product op uw 'a la carte' zetten?
Ja
Zou u dit product verwerken in uw menu?
Ja