Chelidonichthys lucerna
Een andere typisch kenmerk is hun knorrend geluid, veroorzaakt door het trillen van hun zwemblaas. Vandaar dat rode poon ook knorhaan wordt genoemd.



Bekijk hieronder de technische fiche met de testresultaten van de chefs alsook de belangrijkste aanvoermaanden door de Belgische vloot.
Recepten
met
Rode poon




test
re
sul
ta
ten

Mooi product voor relatief lage prijs.
Fijne smaak Visueel mooie vis Mooi product
Rauw - Pocheren - Bakken
Nee
Ja

Vers: 2 - 3 dagen diepgevroren: 3 maand
60%
Lekker als tartaar, rauw.
Rauw - Bakken - In Fumets
Ja
Ja

Vers: 2-3 dagen diepvries: 3 maand
60%
Vaste structuur Super lekker vel indien krokant gebakken.
Rauw - Frituren - Bakken - Stomen - In Fumets
Ja
Ja

Vers: 2 dagen Ingevroren: 1 maand
45%
Een vis waar ik zeer graag mee werk. Vaste structuur, heel veel smaak, mooie filets. Na een pekelbad van 60g/l zout gedurende 20 minuten, smaakt de vis 5x beter.
Rauw - Pocheren - Frituren - Bakken - Stoven - Stomen
Ja
Ja

vers aangeleverd: 1 à 2 dagen diepgevroren: 3 tot 6 maand
Zeer lekkere vis met tal van mogelijkheden. Zou in elk restaurant op de kaart kunnen staan.
Rauw - Frituren - Bakken - Stomen - In Fumets
Ja
Ja